recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kiproerbak met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (van een tablet) (100 ml)
  • - ui (1 )
  • - winterwortel (300 gram)
  • - broccoli (400 gram)
  • - kipfilet (250 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  • 4 Meng de kerriepoeder en knoflook door de olie.
  • 5 Schep de kip erdoor en laat de plakjes 10 minuten marineren.
  • 6 Snijd de broccoli stronken in plakjes.
  • 7 Kook de broccoli in ruim water in 4 minuten beetgaar.
  • 8 Spoel de roosjes en plakjes in een vergiet onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 9 Roerbak de kipplakjes met de marinade in een hete wok rondom bruin.
  • 10 Snijd de ui in partjes en de wortel in plakjes.
  • 11 Schep de ui en wortel erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • 12 Voeg de broccoli en bouillon toe en verwarm het gerecht nog 4 minuten.
  • 13 Schep de rijst in diepe borden en schep de kip met groenten erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.