recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kiproerbak met groene asperges

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - mienestjes (300 gram)
  • - groene asperges (500 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - sambal oelek (2 theelepels)
  • - kipfiletblokjes (300 gram)
  • - (roerbak)olie (3 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 )
  • - sojasaus (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen gaar.
  • 2 Snij de asperges in stukken van 3 cm en kook deze in 3-4 minuten beetgaar.
  • 3 Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
  • 4 Meng de geperste knoflook en sambal met wat zout en zwarte peper en schep de kip erdoor.
  • 5 Roerbak de kip in een wok met hete olie op hoog vuur lichtbruin.
  • 6 Snij de bosui in stukjes van 2 a 3 cm.
  • 7 Schep de asperges en bosui erdoor en roerbak nog 2 minuten.
  • 8 Voeg de sojasaus en de aanbevolen hoeveelheid water toe en warm het gerecht nog even goed door.
  • 9 Serveer de mie in wijde kommen en schep de kip met asperges en saus erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.