recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kiproerbak met groene asperges

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - mienestjes (300 gram)
  • - groene asperges (500 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - sambal oelek (2 theelepels)
  • - kipfiletblokjes (300 gram)
  • - (roerbak)olie (3 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 )
  • - sojasaus (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen gaar.
  • 2 Snij de asperges in stukken van 3 cm en kook deze in 3-4 minuten beetgaar.
  • 3 Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
  • 4 Meng de geperste knoflook en sambal met wat zout en zwarte peper en schep de kip erdoor.
  • 5 Roerbak de kip in een wok met hete olie op hoog vuur lichtbruin.
  • 6 Snij de bosui in stukjes van 2 a 3 cm.
  • 7 Schep de asperges en bosui erdoor en roerbak nog 2 minuten.
  • 8 Voeg de sojasaus en de aanbevolen hoeveelheid water toe en warm het gerecht nog even goed door.
  • 9 Serveer de mie in wijde kommen en schep de kip met asperges en saus erop.