recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kiprolletjes met kruidenpistou

Hoofdgerecht
5 personen
45 min
Ingrediënten
  • - aluminiumfolie
  • - keukentouw
  • - bosuitjes (1 bos)
  • - citroen geraspt (1 )
  • - rauwe ham (8 plakken)
  • - kipfilet (2 stukken)
  • - parmezaanse kaas (80 gr)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (50 ml)
  • - biologische basilicum (1 bosje)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bosuitjes in de lengte door midden.
  • 2 Pluk de blaadjes van het bosje biologische basilicum.
  • 3 Maak de pistou van basilicum.
  • 4 Blancheer de basilicumblaadjes 30 seconden in zout water.
  • 5 Het zout in het water zorgt ervoor dat de kruiden frisgroen blijven.
  • 6 Haal ze uit het water en leg ze in ijskoud water zodat de kleur extra mooi groen blijft.
  • 7 Pureer de blaadjes samen met de olijfolie, de geraspte Parmezaans kaas en de knoflook mooi glad.
  • 8 Schenk wat olijfolie er bij indien nodig.
  • 9 De pistou moet mooi glad zijn en niet te dun.
  • 10 Snijd beide kipfilets door midden zodat je vier grote, dunne plakken krijgt.
  • 11 Plet ze licht met een vleeshamer of met ander zwaar keukengereedschap (Zoals een vijzel.
  • 12 Leg dan een laag plasticfolie over het vlees).
  • 13 Bestrooi beide kanten van de filets met zout.
  • 14 Leg elk stukje kip op twee plakken ham en verdeel de citroenrasp erover.
  • 15 Besmeer de kip vervolgens met de basilicum pistou en verdeel de bosuitjes erover.
  • 16 Rol de ham en filets op tot een rollade en bind het vast met het keukentouw.
  • 17 Besmeer een ovenschaal met wat olijfolie en leg de kipfilets er in.
  • 18 Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de rolletjes vlees ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  • 19 Maak intussen bijvoorbeeld een heerlijke risotto bij dit gerecht.
  • 20 Haal het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak het geheel nog 8-10 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • 21 Verwijder het keukentouw en snijd de kipfiletrolletjes schuin doormidden.
  • 22 Serveer de ingewikkelde kip met een romige risotto en bestrooi het geheel met grof gehakte munt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.