recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kiprolletjes met kruidenpistou

Hoofdgerecht
5 personen
45 min
Ingrediënten
  • - aluminiumfolie
  • - keukentouw
  • - bosuitjes (1 bos)
  • - citroen geraspt (1 )
  • - rauwe ham (8 plakken)
  • - kipfilet (2 stukken)
  • - parmezaanse kaas (80 gr)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (50 ml)
  • - biologische basilicum (1 bosje)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bosuitjes in de lengte door midden.
  • 2 Pluk de blaadjes van het bosje biologische basilicum.
  • 3 Maak de pistou van basilicum.
  • 4 Blancheer de basilicumblaadjes 30 seconden in zout water.
  • 5 Het zout in het water zorgt ervoor dat de kruiden frisgroen blijven.
  • 6 Haal ze uit het water en leg ze in ijskoud water zodat de kleur extra mooi groen blijft.
  • 7 Pureer de blaadjes samen met de olijfolie, de geraspte Parmezaans kaas en de knoflook mooi glad.
  • 8 Schenk wat olijfolie er bij indien nodig.
  • 9 De pistou moet mooi glad zijn en niet te dun.
  • 10 Snijd beide kipfilets door midden zodat je vier grote, dunne plakken krijgt.
  • 11 Plet ze licht met een vleeshamer of met ander zwaar keukengereedschap (Zoals een vijzel.
  • 12 Leg dan een laag plasticfolie over het vlees).
  • 13 Bestrooi beide kanten van de filets met zout.
  • 14 Leg elk stukje kip op twee plakken ham en verdeel de citroenrasp erover.
  • 15 Besmeer de kip vervolgens met de basilicum pistou en verdeel de bosuitjes erover.
  • 16 Rol de ham en filets op tot een rollade en bind het vast met het keukentouw.
  • 17 Besmeer een ovenschaal met wat olijfolie en leg de kipfilets er in.
  • 18 Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de rolletjes vlees ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  • 19 Maak intussen bijvoorbeeld een heerlijke risotto bij dit gerecht.
  • 20 Haal het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak het geheel nog 8-10 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • 21 Verwijder het keukentouw en snijd de kipfiletrolletjes schuin doormidden.
  • 22 Serveer de ingewikkelde kip met een romige risotto en bestrooi het geheel met grof gehakte munt.