recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipsaté met broccoliroerbak

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (50 ml)
  • - sambal badjak (2 theelepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ketjap manis (4 eetlepels)
  • - Wokolie (3 eetlepels)
  • - kipfilet (300 gram)
  • - gele rijst (300 gram)
  • - prei (250 gram)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
  • - pindakaas (200 gram)
  • - satéstokjes (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Meng de helft van de sambal, knoflook en ketjap met een derde van de.
  • 4 Schep de kipblokjes erdoor en marineer ze 15 minuten.
  • 5 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 6 Steek de kipblokjes aan de satéstokjes en rooster ze in een grillpan op matig hoog vuur in 12 minuten rondom bruin en gaar.
  • 7 Roerbak de prei en broccoli 2 minuten in een wok met de rest van de wokolie.
  • 8 Voeg het water toe en bak de groente in 4-6 minuten gaar.
  • 9 Roer in een steelpan de pindakaas met de rest van de sambal, knoflook, ketjap en 150 ml water door elkaar en verwarm alles al roerende tot een gladde saus Schep de rijst op borden en schep de groente ernaast.
  • 10 Leg de kipsaté erop en schep er wat pindasaus over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.