recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipsaté met pindasaus

Bijgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - pinda's (3 eetlepels)
  • - satésaus (400 gram)
  • - kipfilet (400 gram)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - ketjap manis (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de kipfilet in blokjes.
  • 3 Hak de pinda's.
  • 4 Meng in een kom de ketjap manis met de olie, de knoflook, citroensap en gemalen komijn tot een marinade en laat hierin de kipfiletblokjes 15 minuten marineren.
  • 5 Steek de kipblokjes op bamboestokjes en bak de saté in de grillpan in 6-8 minuten gaar.
  • 6 Verwarm de satésaus op zacht vuur en roer er de pinda's door.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.