recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipsaté met pindasaus en Chinese koolsalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - satéstokjes (12 )
  • - rijst (300 gram)
  • - kipfiletblokjes (300 gram)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - oosterse wokolie (3 eetlepel(s))
  • - satésaus (1 zakje)
  • - sinaasappel (1 )
  • - Chinese kool (1 )
  • - perzik (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 2 Meng de kipblokjes met de sambal en de helft van de sojasaus en olie en steek de blokjes aan de spiesjes.
  • 3 Bak de spiesjes in een hete grillpan in 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • 4 Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen.
  • 5 Pers de sinaasappel.
  • 6 Klop in een schaal een dressing van de helft van het sinaasappelsap met de rest van de sojasaus en olie.
  • 7 Snijd e Chinese kool in dunne reepjes.
  • 8 Schil de perzik en snij dit in stukjes.
  • 9 Schep de koolreepjes en perzik door de dressing.
  • 10 Schep de rijst op borden en leg de sateetjes erop.
  • 11 Schep er warme pindasaus over en geef de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.