recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipsateetjes met cashewnotensaus

Bijgerecht
6 personen
60 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - veldsla (1 zak)
  • - cashewnoten (150 gram)
  • - kipfilet in blokjes (400 gram)
  • - japanse sojasaus (3 eetlepel(s))
  • - rode peper zonder zaadjes (1 )
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rijstolie of zonnebloemolie (5 eetlepel(s))
  • - rasp van 1 limoen
  • - limoensap (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook en hak de peper fijn.
  • 2 Hak de noten fijn.
  • 3 Roer in een kom een marinade van het limoensap en -rasp, 4/5 deel van de olie, de helft van de knoflook, de helft van de gember, de helft van de rode peper en 1/3 deel van de sojasaus.
  • 4 Schep de blokjes kip erdoor en laat ze minstens 30 minuten marineren.
  • 5 Verwarm 1/5 deel van de olie in een steelpan en fruit de resterende knoflook, gember en rode peper heel zachtjes aan.
  • 6 Roer de cashewnoten erdoor, bak tot het lekker gaat ruiken en voeg het water en 2/3 deel van de sojasaus toe.
  • 7 Laat de saus 6-8 minuten zachtjes pruttelen tot het een saus wordt.
  • 8 Voeg zo nodig meer water toe.
  • 9 Steek aan elk spiesje 2 blokjes kip, bestrijk met de resterende olie en rooster de spiesjes in een hete grillpan op halfhoog vuur in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
  • 10 Leg de spiesjes op bordjes met een pluk veldsla ernaast.
  • 11 Schep de saus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.