recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipschnitzels met geroosterde peren uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - granaatappel (1 )
  • - (marokkaanse) couscous (250 g) (1 pak)
  • - krokante scharrel kipschnitzels (4 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - vloeibare honing of schenkstroop (0.5 eetlepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - peren, doyenne du comice (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: braadslede.
  • 2 Verwarm de oven voor op 225°C.
  • 3 Was de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
  • 4 Roer in een grote kom kaneel, komijn, versgemalen zwarte peper, honing en een scheutje olijfolie tot een sausje.
  • 5 Schep de parten peer erdoor tot ze rondom goed omhuld zijn met het sausje.
  • 6 Verdeel de parten peer in de braadslede en rooster ze in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Schep ze af en toe om.
  • 8 Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de kipschnitzels op matig hoog vuur in 10-12 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 9 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
  • 10 Halveer de granaatappel, schep de pitjes eruit en meng ze met de peterselie door de couscous.
  • 11 Serveer de kipschnitzels met de geroosterde peren en geef de couscous erbij.
  • 12 Lekker met broccoli.
  • 13 Menusuggestie voor: gebakken gemengde paddenstoelen op een toastje.
  • 14 Na: Griekse yoghurt met honing en pecannoten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.