recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipschotel met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - honing/mosterd dressing (3.5 eetlepels)
  • - gemengde sla (1 zak)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • - melk (250 ml)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - bloem (2 eetlepels)
  • - schouderham (100 gram)
  • - kipfilet (300 gram)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar.
  • 3 Snijd de kipfilet in twee stukken per persoon.
  • 4 Snijd de schouderham in twee repen per persoon.
  • 5 Wikkel de stukken kip in een reep ham en leg ze met de broccoliroosjes ertussen in een ingevette ovenschaal.
  • 6 Meng in een kom de bloem en kerriepoeder met de melk, kaas en de helft van de margarine tot een gladde saus en schenk deze over de kip en broccoli.
  • 7 Bak de schotel in de oven in 30 minuten goudgeel en gaar.
  • 8 Bak de krieltjes in een hapjespan met de rest van de margarine afgedekt in 10 minuten goudbruin en gaar, schep ze regelmatig om.
  • 9 Meng de sla in een schaal met de dressing.
  • 10 Serveer aardappeltjes en sla bij de kipschotel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.