Ga naar de hoofdinhoud

Kipstoof met tomaten

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Maak de uien schoon en snijd ze elk in 10 partjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de kipdijfilet in grove stukken en wrijf ze in met ras el hanout en wat zout. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de stukken kip rondom bruin. Verdeel de parten ui en knoflook rond en tussen de kip en zet ook de tomaten ertussen. Schenk het sinaasappelsap op de bodem en breng dit aan de kook. Zet het deksel op de hapjespan en smoor de kip en tomaten in 15-20 minuten zachtjes gaar. Serveer met biologische quinoa en garneer met wat verse peterselie.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 225 kcal
Eiwit 16 g
Koolhydraten 10 g
Vet 13 g
Waarvan verzadigd 3 g
Trefwoorden kipstoofpottomatenquinoakipdijfilettomaatgerechtrecepten