recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipstoofpot met wintergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - kippenbouillon (400 ml)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - pastinaak (300 gram)
  • - ui (groot) (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - kipbraadsticks (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de ui in partjes.
  • 3 Snijd de pastinaak en de winterwortel in grove stukken.
  • 4 Kruid de braadsticks met knoflook en shoarmakruiden en bak ze in een grote braadpan met olijfolie in 5 minuten rondom bruin.
  • 5 Leg ze op een bord.
  • 6 Bak de ui, pastinaak, wortel en krieltjes al omscheppend 3-4 minuten in het bakvet.
  • 7 Leg de braadsticks ertussen en schenk de bouillon erbij.
  • 8 Stoof de kip en groente in 25 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Serveer de stoofpot in diepe borden en strooi de peterselie erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.