recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Klassieke barbecuesaus

Bijgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - tomaat (1 kilo)
  • - witte wijnazijn (100 ml)
  • - donkere basterdsuiker (50 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - gemalen piment (1 theelepel)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - rode peper (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - bleekselderij
  • - grote ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de bleekselderij in blokjes.
  • 4 Snijd de tomaten om stukjes.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de ui, de bleekselderij, de knoflook en de peper.
  • 6 Schep de verse tomaat met de tomatenpuree erdoor en bak alles 1 minuut.
  • 7 Voeg dan de mosterd, de piment, de tijmblaadjes, de donkere basterdsuiker en de witte wijnazijn toe en breng alles al roerende aan de kook.
  • 8 Laat dit mengsel 30-40 minuten sudderen tot een dikke saus, roer regelmatig.
  • 9 Pureer eventueel met een staafmixer.
  • 10 Laat afkoelen.
  • 11 Schenk in een fles of schaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.