recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Klassieke kaasfondue

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - knoflook (1 teen)
  • - droge witte wijn (300 ml)
  • - milde geraspte kaas (450 gram)
  • - maïzena (2 eetlepels)
  • - kirsch of witte wijn (2 eetlepels)
  • - stokbrood (1 )
  • - champignons (250 gram)
  • - cherrytomaten (250 gram)
  • - rode of groene paprika (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: caquelon (vuurvaste kaasfonduepan) of kleine (braad)pan met dikke bodem.
  • 2 Veeg de champignons schoon.
  • 3 Snijd de paprika in stukken en het stokbrood in blokjes.
  • 4 Halveer de knoflook.
  • 5 Wrijf de bodem van de caquelon in met knoflook en schenk de wijn erin.
  • 6 Breng de wijn op matig hoog vuur tegen de kook aan.
  • 7 Voeg, als er kleine belletjes omhoog stijgen, hand voor hand de kaas toe.
  • 8 Laat de kaas al roerend smelten.
  • 9 Roer in een klein kommetje de maïzena los met de kirsch of twee eetlepels witte wijn.
  • 10 Voeg dit papje al roerend toe aan de fondue.
  • 11 Verwarm de fondue tot het een mooi glad gebonden saus wordt.
  • 12 Zet de caquelon op een warmhoudplaatje op tafel.
  • 13 Zet het stokbrood, de champignons, tomaten en paprika eromheen.
  • 14 Doop het stokbrood en de groenten met een vork in de kaasfondue.
  • 15 Lekker met een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.