recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Klassieke Parijse uiensoep

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - geraspte gruyere (150 g)
  • - stokbrood (8 sneetjes)
  • - nootmuskaat
  • - laurierblaadjes (2 )
  • - vleesbouillon (van tabletten) (1 liter)
  • - bloem (2 eetlepels)
  • - uien (500 g)
  • - boter (25 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de uien.
  • 2 Smelt de boter in een soeppan.
  • 3 Schep de uien erdoor en smoor ze in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 4 Roer de bloem erdoor en bak alles tot de bloem licht kleurt.
  • 5 Schenk al roerende de bouillon erbij.
  • 6 Voeg de laurierblaadjes met nootmuskaat, versgemalen peper en zout naar smaak toe en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
  • 7 Verwarm de ovengrill voor.
  • 8 Rooster de sneetjes stokbrood en leg ze in wijde ovenvaste soepkommen.
  • 9 Schep de hete soep erop en strooi de kaas erover.
  • 10 Laat de kaas onder de hete grill in 3-4 minuten smelten.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay, of lichte rode, bijvoorbeeld Beaujolais of Côtes du Rhône.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.