recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Klassieke tomaten-gehaktsaus (ragù bolognese)

Bijgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - vleesbouillon (500 ml)
  • - rode wijn (100 ml)
  • - oregano (1 eetlepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - tomaten (3 rijpe)
  • - bleekselderij (1 stengel)
  • - winterwortel (100 gram)
  • - magere spekblokjes (50 gram)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de winterwortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  • 2 Hak de oregano fijn.
  • 3 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een braadpan of hapjespan en bak het gehakt met de spekblokjes rul.
  • 5 Schep de wortel en bleekselderij erdoor en bak alles 3-4 minuten op zacht vuur.
  • 6 Schep de tomaten en kruiden erdoor en bak alles nog 3-4 minuten.
  • 7 Schenk dan de wijn en de bouillon erbij en voeg wat zout en versgemalen peper toe en laat het geheel met de deksel schuin op de pan zeker 45-60 minuten zachtjes sudderen tot het een mooie saus wordt.
  • 8 Roer de saus regelmatig door en laat de saus de laatste 10 minuten zonder deksel inkoken, zodat hij wat dikker wordt.
  • 9 Serveer de ragù bolognese met fettucine of tagliatelle.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.