DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Klassieke zuurkool met appel, worst en katenspek

Hoofdgerecht Gemiddeld 30 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Laat de zuurkool in een vergiet goed uitlekken en druk het vocht eruit. Maak de zuurkool met 2 vorken los. Schil de appel en snijd deze in stukjes in 2 cm. Snipper de ui. Verwarm iets meer dan de helft van de boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig. Stap 2 Schep de zuurkool er met de jeneverbessen, laurierblaadjes en appel door. Schenk de bouillon erbij en breng alles op matig hoog vuur aan de kook. Leg de rookworst erop en smoor de zuurkool afgedekt in 20-30 minuten zachtjes gaar. Stap 3 Verwarm intussen de overige boter in een koekenpan en spreid de helft van de plakjes katenspek erin uit. Bak de plakjes knapperig bruin en leg ze op een bord. Bak ook de andere plakjes katenspek knapperig bruin. Stap 4 Serveer de zuurkool met de stukken rookworst en plakjes katenspek erop. Lekker met aardappelpuree.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 520 kcal
Eiwit 17 g
Koolhydraten 14 g
Vet 42 g
Waarvan verzadigd 18 g
Trefwoorden
zuurkoolwintersrecepten