recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kleurige salade met fazantfilet en cranberrydressing

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - boter (25 gram)
  • - fazantenfilet (300 gram)
  • - tijmblaadjes (vers) (2 theelepels)
  • - cranberrycompote (2 eetlepels)
  • - appel (1 stuks)
  • - veldsla (50 gram)
  • - witlof (1 struikje)
  • - radicchio (klein) (1 krop)
  • - walnootolie (of olijfolie) (4 eetlepels)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - witte wijnazijn (1.5 eetlepels)
  • - granaatappel (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de granaatappel en schep de pitjes eruit.
  • 2 Klop de azijn, mosterd en olie met wat zout en peper tot een dressing.
  • 3 Snijd de radicchio en witlof in repen. Schil de appel en snijd deze in schijfjes.
  • 4 Meng de radicchio, witlof, veldsla, appel en granaatappel in een kom luchtig met wat dressing.
  • 5 Roer de cranberrycompote en tijm door de rest van de dressing.
  • 6 Wrijf de fazantenfilets in met zout en peper en bak ze in een koekenpan met hete boter in 10-12 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 7 Snijd de filets schuin in plakjes.
  • 8 Verdeel de salade over borden en leg de plakjes fazant er in een waaier op.
  • 9 Druppel de cranberrydressing erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.