recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knapperige groentepakketjes met een pittige mangodip

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - rucola (40 gram)
  • - limoen (0.5 )
  • - mango (1 rijpe)
  • - filodeeg (1 pak)
  • - koriander (3 eetlepel(s))
  • - shiitakes (200 gram)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - verse gemberwortel (3 cm)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (6 eetlepel(s))
  • - bosuitjes (3 )
  • - bleekselderij (2 stengel(s))
  • - winterwortel(s) (200 gram)
  • - pastinaak (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Bestrooi de pakketjes voor het bakken met wat sesamzaad.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; rasp de gemberwortel; hak de rode peper fijn; snijd de shiitakes in dunne plakjes; ontdooi het bladerdeeg; snijd de mango in stukken; pers de limoen.
  • 3 Snijd de groenten in luciferdunne reepjes van 5 cm lang.
  • 4 Verhit 1/3 deel van de olie in een wok en roerbak de knoflook 1 minuut met de helft van de gember en rode peper.
  • 5 Voeg de groenten en shiitakes toe en roerbak ze 3-4 minuten knapperig gaar.
  • 6 Breng pittig op smaak met zout en peper, laat iets afkoelen en schep er 2/3 deel van de koriander door.
  • 7 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 8 Spreid vellen filodeeg ( 1 per persoon) uit en bestrijk ze met olie.
  • 9 Leg hierop weer vellen deeg.
  • 10 Schep de groente erop, in een reep van 4 cm breed op 5 cm van de onderkant tot 3 cm van de zijkanten.
  • 11 Vouw de onderkant en zijkanten over de vulling en vouw ze op.
  • 12 Bestrijk de pakketjes rondom met olie, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 25 minuten knapperig gaar.
  • 13 Pureer de mango met het limoensap en de resterende gember, rode peper en koriander tot een pittige dip.
  • 14 Verdeel de rucola over de borden en leg de loempia erop.
  • 15 Zet de mango er in kleine glaasjes bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.