recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knapperige kerrietofu met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (4 eetlepels)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - broccoli (600 g)
  • - tofu (1 pak)
  • - zonnebloemolie (5 eetlepels)
  • - gembersiroop (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Snijd de tofu in plakken van 1 cm; Pers de sinaasappel uit en bewaar het sap.
  • 3 Meng de kerriepoeder met knoflook, gembersiroop en 1 eetlepel olie.
  • 4 Bestrijk de plakken tofu hiermee en laat ze 10 minuten liggen.
  • 5 Snijd broccoliroosjes van de stronken, schil de stronken met een dunschiller en snijd ze in plakjes.
  • 6 Roerbak de broccoli 2-3 minuten in een wok met de helft van de overgebleven olie.
  • 7 Voeg de afgemeten hoeveelheid water en 1 eetlepel sojasaus toe en smoor de broccoli in 2-3 minuten gaar.
  • 8 Bak de tofu in een koekenpan met de rest van de olie in 4-6 minuten knapperig bruin.
  • 9 Leg ze op een schaal en roer het sinaasappelsap en 1-2 eetlepels sojasaus door het bakvet.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay uit Chili, of rosé uit Navarra.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.