recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knapperige parmahamrolletjes

Bijgerecht
12 personen
30 min
Ingrediënten
  • - roomboterbladerdeeg (5 plakjes)
  • - gorgonzola, op kamertemperatuur (100 gram)
  • - parmaham (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Laat het deeg ontdooien.
  • 3 Snijd ham in dunne plakjes.
  • 4 Leg de plakjes bladerdeeg zo naast elkaar dat ze een lange lap vormen, zorg dat de plakjes elkaar 1 cm overlappen.
  • 5 Druk de randen goed op elkaar.
  • 6 Bestrijk de deeglap helemaal met Gorgonzola en bedek het geheel met plakjes Parmaham.
  • 7 Rol de lap op, begin aan een korte kant met rollen.
  • 8 Snijd de rol in dunne plakjes en leg deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 9 Bak de hamrolletjes in de oven in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 10 Serveer de rolletjes warm of koud.