recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

knapperige salade van asperges, Granny Smith en citroenmelisse

Voorgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - kleine blaadjes citroenmelisse (20 )
  • - oude beemsterkaas (2 plakken)
  • - veldsla (75 )
  • - ongeschilde granny smith (0.75 )
  • - radijsjes (8 )
  • - augurken (4 )
  • - sesamolie (1 eetlepel)
  • - zonnebloemolie (4 eetlepel(s))
  • - volkoren boterhammen (4 )
  • - asperges (500 gram)
  • - grote blaadjes citroenmelisse (vinaigrette) (10 )
  • - honing (vinaigrette) (1 theelepel)
  • - gladde mosterd (vinaigrette) (1 theelepel)
  • - geschilde granny smith (vinaigrette) (0.25 )
  • - zonnebloemolie (vinaigrette) (60 ml)
  • - witte wijnazijn (vinaigrette) (20 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Blender alle ingrediënten voor de vinaigrette met de staafmixer of keukenmachine.
  • 2 Breng op smaak met zout.
  • 3 Schil de asperges met een dunschiller, verwijder de onderste 1 à 2 cm.
  • 4 Doe de schillen weg.
  • 5 Schaaf vanaf de onderkant zoveel mogelijk lange linten van iedere asperge met de dunschiller.
  • 6 Marineer 20 à 30 minuten in de helft van de vinaigrette.
  • 7 Steek of snijd kleine vierkantjes of rondjes uit de boterhammen zonder de korst te gebruiken.
  • 8 Leg de stukjes brood op een ovenplaat.
  • 9 Meng de zonnebloemolie met de sesamolie en iets zout, besprenkel hiermee het brood.
  • 10 Bak de crostinis 10 minuten op 190 °C.
  • 11 Snijd ondertussen de augurken in blokjes en de radijsjes in zeer dunne plakjes.
  • 12 Snijd de Granny Smith in dunne plakjes en meng met de aspergesalade.
  • 13 Verdeel de aspergesalade over de borden.
  • 14 Garneer met de crostinis, plakjes radijs, veldsla, augurk, kaas, Granny Smith en citroenmelisse.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.