recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knapperige speklapjes met bonensalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - azijn (2 eetlepel)
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - speklapjes (4 )
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - balsamico azijn (2 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - rode ui (1 )
  • - kikkererwten (uit blik) (400 gram)
  • - veldsla (75 gram)
  • - volkorenbrood (4 sneetjes)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar.
  • 2 Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 3 Snijd de speklapjes in drie stukken.
  • 4 Wrijf de speklapjes in met zout, peper, kaneel en met de helft van de azijn.
  • 5 Bak ze in een koekenpan in 10-12 minuten knapperig bruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 6 Klop in een schaal de rest van de azijn met de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 7 Schep de ui, sperziebonen en kikkererwten erdoor.
  • 8 Verdeel de veldsla in diepe borden en schep de bonensalade erop.
  • 9 Leg de speklapjes erop en geef het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.