recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knapperige tofu met bloemkool

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - rode uien (2 )
  • - tofu naturel (1 pak)
  • - Wokolie (4 eetlepels)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - bloemkool (1 )
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik.
  • 3 Snijd de uien in partjes.
  • 4 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 5 Kook de bloemkoolroosjes in ruim water in 5 minuten beetgaar.
  • 6 Laat ze goed uitlekken.
  • 7 Meng de knoflook met de kerriepoeder en de helft van de olie.
  • 8 Bestrijk de plakken tofu met de kerrieolie en bak ze in een grillpan in 6-8 minuten knapperig bruin.
  • 9 Bestrooi ze na het bakken met wat zout.
  • 10 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uipartjes en bloemkoolroosjes in 3-4 minuten gaar.
  • 11 Schep de koriander erdoor.
  • 12 Schep de rijst in diepe borden en schep de roergebakken bloemkool erop.
  • 13 Leg hierop de plakken tofu.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.