recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knapperige zalmbroodjes

Lunch
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - gerookte zalm (200 g)
  • - gele paprika (0.5 )
  • - bosuitjes (2 )
  • - verse roomkaas (100 g)
  • - roomboterbladerdeeg (5 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Leg de plakjes bladerdeeg in een rij naast elkaar en laat de plakjes elkaar 1 cm overlappen. Druk de naden goed dicht.
  • 4 Bestrijk het bladerdeeg met de verse roomkaas, maar laat aan de korte kanten elk 2 cm vrij.
  • 5 Snijd de bosui in dunne ringetjes en de paprika heel fijn.
  • 6 Strooi de uiringetjes en de paprikablokjes over de roomkaas en bedek alles met plakjes zalm.
  • 7 Rol het bladerdeeg losjes op tot een dikke rol, begin aan een korte kant.
  • 8 Bevochtig het uiteinde met een beetje water en plak de rand op de deegrol vast.
  • 9 Snijd de deegrol met een groot glad mes met een zaagbeweging voorzichtig in 4 plakken.
  • 10 Leg deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 11 Bak de zalmbroodjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Serveer de broodjes warm of lauwwarm.