recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knolselderij-preistamppotje met zalm uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zalmfilet (4 stuk(s))
  • - citroen (0.5 stuk(s))
  • - vloeibare margarine (4 eetlepel(s))
  • - tafelaardappelen (1 kg)
  • - knolselderij (400 gram)
  • - prei (2 stuk(s))
  • - water (150 m)
Bereidingswijze
  • 1 Pers en rasp de citroen.
  • 2 Kruid de zalm met zout, peper en citroenrasp.
  • 3 Leg de stukken in een ingevette kleine ovenschaal en schenk er wat citroensap en de helft van de margarine over.
  • 4 Schuif de schaal in de oven, schakel deze in op 175 °C en laat de zalm in 20 minuten gaar worden.
  • 5 Schil de aardappelen en snijd de aardappelen en knolselderij in blokjes.
  • 6 Snijd de prei in dunne ringen.
  • 7 Roerbak de aardappelen, knolselderij en prei 4 minuten in een hete wok met de andere helft van de margarine.
  • 8 Voeg het water met zout en peper toe en smoor ze in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
  • 10 Schep het stamppotje in diepe borden en leg zalm erop.
  • 11 Schep er wat van de citroenjus over.