recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knolselderijbrood

Bijgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - melk (3 eetlepels)
  • - eieren (3 )
  • - zout (1 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - verse salie (2 eetlepels)
  • - zelfrijzend bakmeel (400 gram)
  • - knolselderij (330 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 190°C.
  • 2 Snijd de salie klein.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Klop de eieren los in een kom.
  • 5 Maak de knolselderij schoon, rasp hem grof en meng met het meel, de salie en knoflook en zout.
  • 6 Maak een kuil in het midden en voeg daar de eieren en de melk bij.
  • 7 Kneed (zo kort mogelijk) tot samenhangend deeg.
  • 8 Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 9 Smeer het deeg vervolgens in met olijfolie en bak ongeveer 30 à 40 minuten in de oven.