recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knolselderijsoep met bonen en paprika

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - volkorenbrood (4 sneetjes)
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - geroosterde paprika (uit pot) (2 )
  • - groentebouillon (van tabletten) (1.5 liter)
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • - diepvries sperziebonen (0.5 pak)
  • - witte bonen (1 grote pot)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knolselderij (500 gram)
  • - ui (groot) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
  • 3 Bak de ui en knolselderij zachtjes 3-4 minuten in een soeppan met olijfolie.
  • 4 Schep de witte bonen met vocht, de sperziebonen en de tijm erdoor.
  • 5 Schenk de bouillon erbij en voeg een beetje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  • 6 Breng de soep al roerend aan de kook en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Dep de paprika's droog en snijd ze in reepjes.
  • 8 Schep de soep in grote kommen en leg de reepjes paprika erin.
  • 9 Strooi de kaas erover en geef het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.