recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knolselderijsoep met kerrieolie

Voorgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - selderijblaadjes (2 eetlepels)
  • - Crème fraîche (4 eetlepels)
  • - gepelde pistachenootjes (25 g)
  • - kerriepoeder (1 theelepel)
  • - kippenbouillon (1 liter)
  • - rijst (40 g)
  • - knolselderij (400 g)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - ui (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de knolselderij in blokjes; Hak de gepelde pistachenootjes grof; Hak de selderijblaadjes grof.
  • 2 Fruit de ui in een soeppan in een scheutje hete olie.
  • 3 Schep de knolselderij en rijst erdoor, bak 2 minuten en schenk de bouillon erbij.
  • 4 Kook de knolselderij in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Pureer alles met een staafmixer tot een lichtgebonden soep.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper en laat de soep nog 10 minuten pruttelen.
  • 7 Verwarm de afgemeten hoeveelheid olie met het kerriepoeder in een steelpan.
  • 8 Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan.
  • 9 Schep de knolselderijsoep in warme diepe borden en schep de crème fraîche in het midden.
  • 10 Druppel de kerrieolie erover en bestrooi met pistachenootjes en selderij.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Klein Rivier Chardonnay of Klein Rivier Chenin Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.