recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Knolselderijstamppot met Gelderse rookworst

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - bio gelderse rookworst (1 )
  • - verse selderij (1 pot)
  • - boter (50 gram)
  • - melk (150 ml)
  • - aardappelen (500 gram)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - laurier (3 blaadjes)
  • - knolselderij (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 2 Schil de knolselderij en snijd in plakken van ruim een halve centimeter.
  • 3 Snijd of steek 24 rondjes uit de plakken (andere vormen kunnen natuurlijk ook).
  • 4 Snijd de rest grof.
  • 5 Doe de grof gesneden knolselderij met de aardappelen in een grote pan en voeg water toe tot alles net onderstaat.
  • 6 Voeg het citroensap en de laurierblaadjes toe.
  • 7 Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • 8 Verwarm de rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • 9 Giet de knolselderij en aardappelen af, verwijder de laurier.
  • 10 Stamp met een pureestamper tot de gewenste structuur.
  • 11 Verwarm de boter en melk, voeg deze toe aan de puree.
  • 12 Maak de puree op smaak met zout en witte peper.
  • 13 Breng in een andere pan wat water met ruim zout aan de kook.
  • 14 Kook hierin de knolselderij-rondjes circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • 15 Giet ze af en houd ze warm onder alumiumfolie.
  • 16 Snijd de worst in 24 plakjes.
  • 17 Serveer de puree op bord of in een schaal, met daarop om-en-om de knolselderij-rondjes en worst.
  • 18 Garneer met takjes verse selderij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.