recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kokos-rijstsalade

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - gebakken uitjes (3.5 eetlepels)
  • - heldere dressing (4 eetlepels)
  • - veldsla (75 gr)
  • - komkommer (1 )
  • - bosuitjes (2 )
  • - rivierkreeftjes (200 gr)
  • - vers gesneden ananas (250 gr)
  • - diepvries tuinerwten (200 gr)
  • - rijst (200 gr.)
  • - kokosmelk (200 ml)
  • - water (300 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Pel de rivierkreeftjes.
  • 2 Snijd de bosui in dunne ringetjes en de komkommer in blokjes.
  • 3 Breng in een pan de kokosmelk met het water en wat zout aan de kook.
  • 4 Roer de rijst er door en kook de rijst in 12-14 minuten gaar.
  • 5 Schep daarna de bevroren erwten erdoor en laat de rijst afkoelen.
  • 6 Snijd de ananas in kleinere stukjes.
  • 7 Maak de rijst met een vork los en schep de ananas, rivierkreeftjes, bosui en komkommer erdoor.
  • 8 Breng de rijstsalade op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 9 Verdeel de veldsla over borden en schep de rijstsalade in het midden.
  • 10 Druppel de dressing erover en strooi er wat gebakken uitjes over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.