recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Komkommersalsa met kruiden

Bijgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - citroen (0.5 )
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - dille (2 eetlepels)
  • - bladpeterselie (3 eetlepels)
  • - komkommer (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de peterselie en dille fijn.
  • 2 Knip de bieslook in stukjes.
  • 3 Rasp en pers de citroen.
  • 4 Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een kleine lepel de zaadjes eruit.
  • 5 Schil de komkommerhelften met een dunschiller en snijd ze in de lengte in lange repen van 0.5 cm dik.
  • 6 Snijd de repen in blokjes.
  • 7 Meng de komkommerblokjes in een schaaltje met de peterselie, dille en bieslook.
  • 8 Schep ook de citroenrasp erdoor en breng op smaak met een beetje citroensap en wat zout, versgemalen zwarte peper.
  • 9 Laat de salsa 15-30 minuten staan bij kamertemperatuur, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.
  • 10 Lekker bij kip- en visgerechten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.