recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Komkommersoep

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - komkommer (1 grote)
  • - ui (1 grote)
  • - knoflook (1 teentje)
  • - vleestomaten (2 rijpe)
  • - groentebouillon (1 liter)
  • - zout en peper
  • - bloem (30 gram)
  • - boter (30 gram)
  • - verse peterselie
  • - citroensap (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Schil de komkommer en snijd hem in kleine stukken.
  • 2 Doe hetzelfde met de ui en knoflook.
  • 3 Ontvel de tomaten: leg ze in een schaal en giet er kokend water overheen.
  • 4 Laat ze een paar minuten ondergedompeld staan, dan laat het vel vanzelf los.
  • 5 Smelt een klontje boter in een diepe pan en voeg de stukjes ui, knoflook, komkommer en tomaten toe.
  • 6 Laat alles kort stoven en giet de bouillon erbij.
  • 7 Laat even doorkoken en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • 8 Mix alles met een staafmixer.
  • 9 Meng de  bloem met de gesmolten boter en roer dit door de soep.
  • 10 Laat de soep afkoelen.
  • 11 Meng er vlak voor het opdienen het citroensap door en serveer met fijngehakte peterselie.
  • 12 Soeptoetje Ook van fruit kunt u een soepje maken.
  • 13 Heerlijk op een warme zomeravond en heel makkelijk te maken.
  • 14 Pureer 400 gram gemengd rood fruit, zoals aardbeien, frambozen en rode bessen met het sap van een sinaasappel en een paar druppels citroensap.
  • 15 Voeg eventueel een zakje vanillesuiker toe als u van zoet houdt.
  • 16 Laat koud worden.
  • 17 Roer een bekertje zure room door het vruchtenmengsel.
  • 18 Schenk de vruchtensoep in diepe borden.
  • 19 Extra lekker: een bolletje ijs in het midden, zoals vanille-ijs of citroensorbet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.