recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koolraap-boerenkoolstamppot met vegetarische balletjes

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - vegetarische balletjes (200 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - groentebouillon (van tabletten) (200 ml)
  • - tafelaardappelen (500 gram)
  • - koolraap (500 gram)
  • - gesneden boerenkool (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de koolraap in blokjes.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 3 Doe de boerenkool in een pan en leg de blokjes koolraap en aardappel erop.
  • 4 Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel afgedekt aan de kook.
  • 5 Kook de groenten in 25 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Verhit tweederde van de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes rondom bruin.
  • 7 Stamp de groenten en aardappelen met een stamper fijn en roer ze met de rest van de olijfolie tot een smeuïge stamppot.
  • 8 Roer de kaas erdoor en breng de stamppot op smaak met peper.
  • 9 Serveer de stamppot in diepe borden en leg de balletjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.