recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koolraapstamppot met andijvie en spekjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (125 ml)
  • - andijvie (1 krop)
  • - koolraap (0.5 )
  • - kruimige aardappelen (750 gram)
  • - uien (2 )
  • - spekreepjes (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de uien in ringen.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 3 Schil de koolraap en snijd deze in blokjes.
  • 4 Bak in een wok de spekreepjes zachtjes uit tot ze bruin en krokant zijn.
  • 5 Houd ze in een kom onder aluminiumfolie warm.
  • 6 Bak de uienringen in het spekvet in drie tot vier minuten al omscheppend bruin.
  • 7 Schep ze op de spekjes en houd ze warm.
  • 8 Roerbak de aardappelblokjes en koolraapblokjes twee minuten in het spekvet.
  • 9 Voeg het water toe en smoor de aardappel en koolraap afgedekt in acht tot tien minuten zachtjes gaar.
  • 10 Was de krop andijvie onder stromend water, sla de krop goed uit en snijd de krop in repen van twee cm breed.
  • 11 Draai de repen droog in een slacentrifuge of laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  • 12 Stamp de aardappel en koolraap met een stamper tot een grove puree.
  • 13 Voeg al omscheppend de andijvie met wat zout en peper toe.
  • 14 Verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken.
  • 15 Schep de stamppot in warme diepe borden en verdeel de uiringen en spekjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.