recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koolrabi-carpaccio met rucola en tuinkers

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - rucola (handvol)
  • - tuinkers (1 bakje)
  • - kleine koolrabi's (2 )
  • - bladpeterselie (1.5 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: mandoline of fijne schaaf.
  • 2 Hak de bladpeterselie heel fijn.
  • 3 Klop in een kommetje de azijn met olijfolie, peterselie, wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • 4 Schil de koolrabi’s met een dunschiller en schaaf ze daarna op de mandoline of met de schaaf in flinterdunne plakken.
  • 5 Spreid de plakken koolrabi als carpaccio uit op borden.
  • 6 Knip de tuinkers van het bedje boven een kom.
  • 7 Meng de rucola en 1 eetlepel dressing er luchtig door.
  • 8 Leg op elk bord met koolrabi een flinke pluk hiervan in het midden.
  • 9 Schaaf de Parmezaanse kaas in flinterdunne plakjes en leg deze op het kruidenbergje.
  • 10 Druppel de resterende peterseliedressing over de koolrabi.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.