recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koolvis met paprika

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - vleesbouilon (500 ml)
  • - witte rijst (300 gram)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - diepvries koolvisfilet, ontdooid (4 stukken)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - uien (2 )
  • - bladpeterselie (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gele paprika (1 )
  • - groene paprika (1 )
  • - rode paprika (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: lage ovenschaal, ingevet.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  • 4 Snijd de knoflook fijn.
  • 5 Hak de bladpeterselie fijn en snipper de uien.
  • 6 Meng ze in een kom met de knoflook, peterselie, helft van de ui en de helft van de olijfolie.
  • 7 Leg de stukken koolvis in de ovenschaal.
  • 8 Bestrooi ze met zout en peper en verdeel het paprikamengsel erover.
  • 9 Bak de vis met paprika in de oven in vijfentwintig minuten gaar.
  • 10 Verwarm intussen de rest van de olijfolie in een pan en fruit de resterende ui met shoarmakruiden in twee minuten zachtjes glazig.
  • 11 Schep de rijst erdoor en bak een minuut mee.
  • 12 Voeg de bouillon toe en kook de rijst in een kwartier zachtjes gaar.
  • 13 Serveer de koolvis met de rijst.