recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koolvis met spek en wortelsalade

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - bosuitje (1 )
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - wortelen (400 gram)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - ontbijtspek (8 plakjes)
  • - diepvries koolvis (1 pak)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 2 Snijd de koolvis in 8 gelijke stukken, wrijf ze in met versgemalen peper en wikkel ze in een plakje spek.
  • 3 Bak de stukken vis in een koekenpan met de helft van de olijfolie in 6-8 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 4 Klop in een schaal overige olijfolie met het sap van de sinaasappel, de mosterd en wat zout en peper tot een dressing en schep de grof geraspte wortel, in dunne boogjes gesneden bleekselderij, in ringetjes gesneden bosui en fijngehakte koriander erdoor.
  • 5 Serveer de vis met de wortelsalade en aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.