recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koolvis met zoetzure saus en Chinese kool

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - Chinese kool (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - zoete chilisaus (100 ml)
  • - arachideolie (3 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - koolvisfilet (400 gram)
  • - eiermie (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de citroen.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de Chinese kool in repen.
  • 4 Hak de verse koriander grof.
  • 5 Zorg voor een stuk vis per persoon van 100 gram.
  • 6 Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  • 7 Wrijf de stukken vis in met een beetje citroensap en wat zout en peper.
  • 8 Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de stukken vis op hoog vuur in 3 minuten aan beide kanten bruin.
  • 9 Roer een beetje citroensap en de chilisaus door het bakvet en laat de vis in nog 6-8 minuten zachtjes gaar worden.
  • 10 Verhit de rest vab de olie in een wok en roerbak de knoflook en Chinese kool in 4-6 minuten beetgaar.
  • 11 Sprenkel er nog een beetje citroensap over en voeg wat zout en peper naar smaak toe.
  • 12 Schep de koriander erdoor.
  • 13 Verdeel de uitgelekte mie over diepe borden.
  • 14 Schep de Chinese kool erop.
  • 15 Leg de visfilet erop en lepel de zoetzure saus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.