recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koolvisfilet met een kruidenkorstje

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - melk (150 ml)
  • - broccoli (600 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - verse dille (fijngeknipt) (2 eetlepels)
  • - rode ui (1 )
  • - oud bruinbrood (2 sneetjes)
  • - koolvisfilet (500 gram)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Schil de tafelaardappelen en snijd ze in stukjes.
  • 3 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 4 Snijd de ui heel fijn.
  • 5 Wrijf de vis in met zout en peper en leg de filets op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 6 Verkruimel het brood.
  • 7 Meng het brood met de ui, kruiden, wat zout en peper en de helft van de olijfolie en verdeel dit mengsel over de vis.
  • 8 Bak de vis in de oven in 15 minuten goudbruin en net gaar.
  • 9 Snijd de stronkjes van de broccoli in blokjes.
  • 10 Kook de broccoliroosjes en stronkjes in ruim water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
  • 11 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk, de rest van de olijfolie en wat zout en peper tot een smeuïge puree.
  • 12 Serveer de vis met de broccoli en aardappelpuree op borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.