recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koude komkommersoep met zalm en dille

Voorgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepels)
  • - gerookte zalm (200 gram)
  • - van een plantje dille (7 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teentje)
  • - volle yoghurt (150 gram)
  • - komkommers (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de komkommers, houd wat dik gesneden stukken schil apart.
  • 2 Verwijder de zaadlijsten uit de komkommers, houd wat stevige stukken komkommer apart.
  • 3 Snijd de achtergehouden schil en komkommer in zeer kleine blokjes.
  • 4 Snijd de rest van de komkommer in stukken en pureer die in de keukenmachine met de yoghurt, knoflook, citroensap en de zes eetlepels dille (houd wat takjes apart voor de garnering).
  • 5 Pureer het mengsel zeer fijn.
  • 6 Breng op smaak met zout en eventueel nog wat citroensap.
  • 7 Zet minstens een uur in de koeling.
  • 8 Snijd de zalm tot een zeer fijne tartaar en breng op smaak met witte peper en een eetlepel zeer fijngehakte dille.
  • 9 Maak er heel kleine balletjes van en rol deze met vochtige handen mooi glad.
  • 10 Verdeel de balletjes zalm en de kleine blokjes komkommer over brede glazen of kleine diepe kommen.
  • 11 Giet de koude komkommersoep er voorzichtig op en garneer met de olijfolie en mooie takjes dille.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.