recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koude meloensoep met chorizo

Voorgerecht
4 personen
140 min
Ingrediënten
  • - chorizoworst (0.25 )
  • - kippenbouillon van een halve tablet (250 ml)
  • - verse tijmblaadjes + 4 toefjes (1 eetlepel)
  • - watermeloen (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizoworst in dunne plakjes.
  • 2 Snijd het vruchtvlees uit de schil en verwijder bij de netmeloen de pitjes.
  • 3 Snijd een kwart van het vruchtvlees in mooi kleine blokjes en houd deze apart voor het garneren.
  • 4 Snijd de resterende meloen in grovere stukken en doe ze in de blender.
  • 5 Voeg de tijm en wat versgemalen zwarte peper toe en schenk de bouillon erbij.
  • 6 Meng alles op de hoogste stand tot een gladde soep.
  • 7 Schenk de soep in een kan en laat de soep in de koelkast door en door koud worden.
  • 8 Bak de plakjes chorizo in een koekenpan knapperig bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 9 Schenk de meloensoep in diepe borden en leg de blokjes meloen in het midden.
  • 10 Maal hier nog wat peper boven en leg de plakjes chorizo erop.
  • 11 Garneer met een toefje tijm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.