recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koude Pastasalade

Hoofdgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - mascarpone (100 gram)
  • - mayonaise (50 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - citroen (1 )
  • - penne (350 gram)
  • - mozzarella (250 gram)
  • - tomaten (2 )
  • - basilicum
Bereidingswijze
  • 1 Ontpit de tomaten.
  • 2 Snijd de mozzarella en de tomaten in blokjes, bestrooi met enkele blaadjes basilicum.
  • 3 Pers de citroen.
  • 4 Meng de mascarpone met de mayonaise, olijfolie, het citroensap, peper en zout.
  • 5 Kook ondertussen de pasta in ruim lichtgezouten water ‘al dente’ (beetgaar).
  • 6 Laat deze eerst uitlekken en vervolgens afkoelen onder stromend koud water.
  • 7 Meng zorgvuldig alle ingrediënten met de pasta.
  • 8 Bewaar het geheel in de koelkast alvorens op te dienen.