recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Koude tomatensoep met brood

Voorgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (1.5 dl)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ciabatta (3 sneetjes)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - (italiaanse) tomaten (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de ciabatta in blokjes; Hak de verse basilicum fijn.
  • 2 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de blokjes brood rondom goudbruin.
  • 4 Schep ze op een bordje.
  • 5 Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en fruit de knoflook met de tomaten 10 minuten op zacht vuur tot de tomaten het vocht loslaten.
  • 6 Roer de tomaten met de afgemeten hoeveelheid water tot een gebonden soep en schep de blokjes brood erdoor.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 8 Schep de soep in twee kommen en strooi de basilicum erover.
  • 9 Wijntip: Droge witte wijn, zoals de Huiswijn Wit of Muscadet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.