recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kreeft met gepofte kerstomaatjes op zeekraal

Voorgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - zeekraal (100 gram)
  • - kerstomaatjes (250 gram)
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - Crème fraîche (100 ml)
  • - kreeften (2 stuk(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kreeften met een groot scherp mes in de lengte doormidden en neem het vlees eruit.
  • 2 Kraak de scharen en haal hier ook het vlees uit.
  • 3 Verwijder de zachte delen en spoel de schalen schoon.
  • 4 Snijd het kreeftenvlees in stukjes.
  • 5 Hak de peterselie fijn.
  • 6 Meng de crème fraîche met de mosterd, peterselie en wat zout en peper en schep de stukjes kreeft erdoor.
  • 7 Schep dit mengsel in de schalen en zet de gevulde schalen op de bakplaat.
  • 8 Rasp en strooi de kaas erover en verdeel de tomaatjes rond de kreeft.
  • 9 Verwarm de oven voor het serveren op 200 °C.
  • 10 Schuif de bakplaat in de oven en laat de kreeft in 15-20 minuten warm worden en licht kleuren.
  • 11 Overgiet de zeekraal in een vergiet met kokend water.
  • 12 Verdeel de zeekraal over borden en zet er een schaal met kreeft naast.
  • 13 Leg de tomaatjes op de zeekraal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.