recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Krokante dadelhapjes

Ontbijt
6 personen
35 min
Ingrediënten
  • - bladerdeeg (5 plakjes)
  • - hazelnoten (50 gram)
  • - citroenrasp (1 eetlepel)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - dadels (20 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • 2 Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
  • 3 Hak de hazelnoten fijn.
  • 4 Snijd de dadels in de lengte open, haal de pitten eruit.
  • 5 Hak de dadels heel fijn en meng ze in een kom met het citroensap, 1 eetlepel citroenrasp en de helft van de hazelnoten.
  • 6 Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 4 vierkantjes en schep op tien vierkantjes een eetlepel van het dadelmengsel en strijk over het hele vierkantje uit.
  • 7 Dek de dadellaag af met een ander vierkantje deeg en druk ze iets aan.
  • 8 Leg de vierkantjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk.
  • 9 Strooi er de rest van de gehakte hazelnoten over.
  • 10 Bak de hapjes in het midden van de oven in 15 minuten gaar.