recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Krokante eierflensjes met sinaasappellikeur en frambozen

Nagerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - slagroomijs (0.5 liter)
  • - neutrale olie (4 eetlepels)
  • - poedersuiker
  • - sinaasappellikeur (grand marnier of cointreau) (100 ml)
  • - diepvries frambozen (250 gram)
  • - volle melk (250 ml)
  • - eieren (2 )
  • - bloem (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Roer in een kom de bloem met wat zout, de eieren en de melk tot een glad beslag en laat het beslag een half uur rusten.
  • 2 Meng in een andere kom de frambozen met een paar eetlepels likeur en een paar eetlepels poedersuiker en laat ze ontdooien.
  • 3 Verhit een beetje olie in een kleine koekenpan en schenk er een juslepel beslag in.
  • 4 Laat het beslag direct over de bodem van de pan uitvloeien door de pan te draaien.
  • 5 Bak het flensje tot de bovenkant droog is, keer het met behulp van een spatel en bak ook de andere kant goudbruin.
  • 6 Laat het flensje op een bord glijden.
  • 7 Bak zo twee tot drie flensjes per persoon.
  • 8 Besprenkel de flensjes met de likeur en verdeel er wat frambozen over.
  • 9 Vouw de flensjes in vieren, leg ze naast elkaar op borden en bestuif ze met poedersuiker.
  • 10 Schep er een flinke bol ijs en nog wat frambozen naast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.