recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidig gehaktbrood met groene salade

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - bruin stokbrood (1 )
  • - gemengde sla (1 zak)
  • - wijnazijn (1 eetlepel)
  • - sperzibonen (250 gram)
  • - ollijfolie (3 eetlepels)
  • - tomaten (4 )
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - volkorenbrood (2 sneetjes)
  • - rundergehakt (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Verkruimel het brood.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Halveer de tomaten.
  • 5 Meng het gehakt met het brood, knoflook, shoarmakruiden en wat zout.
  • 6 Kneed alles tot een homogeen mengsel en druk dit uit in een kleine ronde ovenschaal.
  • 7 Druk de tomaten er met de snijkant naar boven in en bestrijk de bovenkant met wat olijfolie.
  • 8 Bak het gehaktbrood in de oven in 35 minuten gaar en bruin.
  • 9 Halveer de sperzibonen.
  • 10 Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 11 Klop de rest van de olie met de azijn en wat zout en peper tot een dressing.
  • 12 Schep de sla en sperziebonen erdoor.
  • 13 Serveer het gehaktbrood in punten met salade en stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.