recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidig varkensvlees met groenten

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (4 eetlepels)
  • - Japanse wokgroenten (2 zakken)
  • - gembersiroop (2 eetlepels)
  • - ketjap manis (3 eetlepels)
  • - sambal oelek (2 theelepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - varkensvleesreepjes (300 g)
  • - zonnebloemolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: lekker met nasi goreng of rijst.
  • 2 Voorbereiding: Hak de knoflook fijn.
  • 3 Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • 4 Bak de knoflook heel even mee.
  • 5 Schep dan de sambal, ketjap en gembersiroop erdoor.
  • 6 Warm het vlees nog even zachtjes door.
  • 7 Schep het in een schaal en houd het warm.
  • 8 Verhit de andere helft van de olie in de wok en roerbak de wokgroenten op hoog vuur 3-4 minuten.
  • 9 Voeg de afgemeten hoeveelheid water en een scheutje ketjap naar smaak toe en roerbak nog 2-3 minuten tot de groenten gaar zijn.
  • 10 Wijntip: net niet helemaal droge witte wijn, zoals Riesling Halbtrocken uit Duitsland of Huiswijn Halfzoet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.