recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige erwtensoep met gegrilde worst

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - oregano (2 eetlepels)
  • - prei (1 )
  • - gekookte worst (250 gram)
  • - groentebouillon (1.5 liter)
  • - laurierblaadjes (2 )
  • - gedroogde spliterwten (250 gram)
  • - kruimige aardappelen (2 )
  • - bleekselderij (0.5 struik)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Schil de ui en snijd deze in blokjes.
  • 3 Ontvel de gekookte worst en snijd de worst in plakken.
  • 4 Snijd de prei in dunne ringen.
  • 5 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 6 Hak de oregano fijn.
  • 7 Verwarm de olijfolie in een soeppan, schep de ui, bleekselderij en aardappel erdoor en fruit ze 2-3 minuten zachtjes glazig.
  • 8 Schep de spliterwten erdoor en voeg de laurierblaadjes en bouillon toe.
  • 9 Breng de soep al roerende aan de kook.
  • 10 Kook de erwten in 25-30 minuten zachtjes gaar, roer regelmatig zodat de erwten niet op de bodem aankoeken.
  • 11 Verwarm de ovengrill voor.
  • 12 Leg de plakken worst op een bakplaat, schuif deze 10 cm onder de grill en rooster de plakken worst in 4-6 minuten knapperig bruin, keer ze na 2-3 minuten.
  • 13 Roer de erwtensoep goed door, zodat de erwten uit elkaar vallen en de soep binden.
  • 14 Roer de prei en oregano erdoor en warm de soep nog heel even door.
  • 15 Schep de soep in wijde kommen en leg de gegrilde worst erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.