recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige frieten

Bijgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - gedrooge italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - gemalen komijn (2 theelepel(s))
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - frituurolie
  • - vastkokende aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen met een dunschiller en snijd ze in de lengte in plakken.
  • 2 Snijd de plakken in lange repen van 1 cm dik.
  • 3 Spoel de aardappelreepjes in een bak met koud water, zodat het zetmeel weg kan spoelen.
  • 4 Laat ze in een vergiet uitlekken en dep de reepjes met keukenpapier goed droog.
  • 5 Verwarm de frituurolie in de frituurpan tot 160°C.
  • 6 Leg een derde van de aardappelreepjes in het frituurmandje en frituur ze in 6 minuten bijna gaar, zonder dat ze kleuren.
  • 7 Laat de voorgebakken frieten uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
  • 8 Bak op deze manier alle frieten voor.
  • 9 Laat de frieten afkoelen.
  • 10 Verwarm dan vlak voor het serveren de frituurolie op 175°C en frituur steeds een derde van de frieten in 4 minuten goudbruin.
  • 11 Laat ze weer uitlekken in een vergiet met nieuw keukenpapier.
  • 12 Meng de paprikapoeder met de komijn, Italiaanse kruiden en wat zout en peper in een kommetje.
  • 13 Doe de frieten over in een schaal, strooi er wat kruiden over en schep de frieten nog een keer om.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.